Opis produktu

Dietetyka

Nasza oferta jest skierowana do wszystkich osób potrzebujących profesjonalnego wsparcia dietetyka, a w szczególności osób cierpiących na wszystkie dietozależne choroby cywilizacyjne, między innymi takie jak:
  • nadwagę i otyłość, zespół metaboliczny
  • cukrzycę typu II, insulinooporności
  • nietolerancje i alergie pokarmowe
  • choroby jelita cienkiego i grubego: celiakia, choroba uchyłkowa jelit, choroba Leśniowskiego-Crohna, zespół jelita drażliwego, przewlekłe zapalenie jelit, zaparcia nawykowe, biegunki, wzdęcia, wrzodziejące zapalenie jelita grubego, hemoroidy
  • nadciśnienie tętnicze
  • choroby serca i naczyń: miażdżyca, hipercholesterolemia, hipertrójglicerydemia, dyslipidemie, choroba niedokrwienna serca, niewydolność sera
  • choroby żołądka i dwunastnicy: wrzody żołądka, wrzody dwunastnicy, zaburzenia czynnościowe żołądka, przewlekły nieżyt żołądka, resekcja żołądka,
  • choroby wątroby
  • niedoborach żywieniowych i niskiej masie ciała w tym kacheksja (chemioterapia, radioterapia),
  • choroby trzustki
  • choroby tarczycy: Hashimoto, niedoczynność i nadczynność tarczycy
  • kamicy moczanowej, nerkowej, szczawianowej, wapniowej i żółciowej
  • wywiad medyczny
  • wywiad żywieniowy
  • omówienie wyników badań
  • omówienie dotychczasowego żywienia
  • przedstawienie zaleceń/dalszych postępowań
  • jadłospis na określoną ilość dni
  • listę zakupów
  • wartość energetyczną posiłków
  • przesyłany mailowo lub do odbioru osobistego
  • dzienniczek żywieniowy z ostatnich 3 dni
  • wyniki badań (nie starsze niż 3 miesiące) – morfologia, lipidogram, glukoza na czczo, insulina na czczo, TSH,
  • dokumentacje medyczną (jeśli taką pacjent posiada) – ostatnie wypisy, opisy
  • spis przyjmowanych leków na stałe (jakie, dawka)
I śniadanie, 8:00 – 2 kromki chleba baltonowskiego z masłem, polędwica sopocka 2 plastry, pół dużego pomidora, kawa z mlekiem 3,2% i 2 łyżeczkami cukru.

II śniadanie – jabłko, garść orzechów laskowych.

Obiad – talerz zupy ogórkowej na wywarze mięsnym zabielanej śmietaną, kotlet schabowy, 4 średnie ziemniaki, 3 ogórki kiszone. 1 szklanka wody.

Kolacja – jajecznica z 4 jajek z cebulą i 4 plastry szynki z indyka. Sok pomarańczowy 100%.

Dojadanie – puszka pepsi, baton mars, 1 banan, 3 kawy